05 octombrie 2020

Cu toate sălile deschise, TNB se pregăteşte de o nouă premieră, 
„Incognito” de Nick Payne!

Teatrul Naţional din Bucureşti a reluat spectacolele la toate sălile şi vă aşteaptă cu titluri dintre cele mai apreciate incluse în repertoriul curent. Între acestea: Pădurea spânzuraţilor, Revizorul, Furtuna, Micul infern, Noii infractori, Omul care a văzut moartea, Cursa de şoareci, Frumos e în septembrie la Veneţia, O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopţii, Preşul, Bârfe, zvonuri şi minciuni, Orchestra Titanic, Două pe faţă, două pe dos, Class, Butoiul cu pulbere, Allegro, ma non troppo, Matilda şi groparii, precum şi recentele premiere Jurnal de Romania.1989 şi M de la Murphy.

O singură sală s-a închis la sfârşitul lunii septembrie, Amfiteatru - prima sală redeschisă în vreme de pandemie, totodată singura scenă din România construită în aer liber și aflată în incinta unui teatru. Vara lui 2020 a înregistrat 78 de spectacole jucate sus pe teatru, în acest spațiu unic. Actorii Teatrului Național și-au arătat profesionalismul și responsabilitatea în a adapta spectacolele, efortul și talentul lor fiind apreciat de public seară de seară. Când teatrul trăit pe viu părea că nu se mai poate întoarce curând și că online-ul este singura variantă a momentului, Teatrul Național din București a adus în fața publicului, la Amfiteatru, două premiere de succes: Jurnal de România. 1989 (un spectacol multimedia de teatru documentar, regia Carmen Lidia Vidu, cu Oana Pellea, Ion Caramitru, Florentina Țilea și Daniel Badale) și M de la Murphy (un spectacol de teatru-dans cu artiști independenți, realizat de Andrea Gavriliu în cadrul Programului 9G la TNB).

La Sala Atelier, se află pe ultima sută de metri pregătirile pentru un nou spectacol, Incognito de Nick Payne, unul dintre cei mai cunoscuți tineri dramaturgi și scenariști englezi. O piesă emoționantă despre oameni care și-au pierdut rațiunea, despre alți oameni care și-au pierdut memoria și despre oameni care vor să uite, refugiindu-se în alcool, droguri sau imaginație. Un proiect în cadrul Programului „Uși deschise pentru toți”.

Sub conducerea regizoarei Zsuzsanna Kovacs, actorii Teatrului Naţional, Monica Davidescu, Aylin Cadîr, Ovidiu Cuncea și Lari Giorgescu realizează o extraordinară performanță actoricească, interpretând peste 20 de roluri.

Primele reprezentaţii cu noul spectacol Incognito vor avea loc în zilele de 15, 16 şi 17 octombrie, de la ora 20.00.

La Sala Media, sâmbăta şi duminica dimineaţă, de la ora 11.00, începând cu data de 3 octombrie, cei mai mici dintre spectatorii TNB sunt aşteptaţi de Marian Râlea - alias Magicianul Poveştilor, împreună cu echipa sa, să intre în Cetatea Poveştilor şi să devină eroi din basmele românilor.

La Sala Mică puteţi vedea spectacolele din repertoriul Programului 9G la TNB, destinat tinerei generaţii de creatori de teatru. Un repertoriu variat, ce include peste 10 titluri din dramaturgia clasică şi contemporană, în interpretarea unor foarte tineri artişti.

Vă amintim că ne puteţi găsi în continuare pe TNB TV, ziua întâlnirii fiind însă schimbată pentru cel de-al doilea sezon de difuzare. Începând de mâine, 6 octombrie, bilunar, marţea de la ora 19.00, pregătiţi-vă pentru TREI CEASURI BUNE - pe Youtube TNB!

Pentru spectacolele pe care doriţi să le vedeţi, vă invităm să urmăriți programul complet al teatrului pe www.tnb.ro. Şi, tot pe site-ul teatrului, vă mai invităm să citiţi noile reguli destinate spectatorilor de teatru. Casa de bilete a revenit la programul obişnuit de funcţionare iar online biletele se pot procura de pe platforma www.mystage.ro

 

20 iunie 2024
Între 20 și 27 iulie, în stațiunea 2 Mai, va avea loc a patra ediție a ȘI festival (fostul Festival de Teatru și Film „Șerban Ionescu”), sub tema și tu.
13 mai 2024
Tinerii pasionați de teatru, film, arte vizuale, dar și de zile și nopți petrecute la mare, sunt invitați să devină voluntari în cadrul celei de-a patra ediții ȘI festival. Cei
19 aprilie 2024
ȘI festival lansează 4 apeluri deschise pentru tineri creatori de teatru, film și arte vizuale din România. În urma înscrierilor online, juriul de selecție va alege atât participanții atelierelor de
04 aprilie 2024
Astăzi, 4 aprilie 2024, Asociația Tangent lansează un apel deschis pentru eleve și elevi de liceu din București. Ulterior înscrierilor online, peste 10 adolescenți vor lua parte la procesul de
 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022