ȘI festival | OPEN CALL 4în1 pentru tineri creatori de teatru, film și arte vizuale

ULTIMII - premiera la Teatrul Regina Maria din Oradea
19 aprilie 2024

ȘI festival lansează 4 apeluri deschise pentru tineri creatori de teatru, film și arte vizuale din România. În urma înscrierilor online, juriul de selecție va alege atât participanții atelierelor de scriere dramatică și arte vizuale, cât și spectacolele și scurtmetrajele care vor intra în competiția oficială a celei de-a patra ediții a ȘI festival, desfășurată în acest an la 2 Mai, între 20 și 27 iulie. Termenul-limită pentru înscrieri este 20 mai 2024.

 

OPEN CALL 4în1 cu debutaroma

ȘI festival, cunoscut până de curând ca Festivalul de Teatru și Film „Șerban Ionescu”, își continuă misiunea de a promova și susține noile voci creatoare. Până pe 20 mai 2024, artiștii debutanți sunt invitați să se înscrie la cel puțin unul dintre cele 4 apeluri deschise prin completarea unor formulare online disponibile pe www.sifestival.ro.

 

și atelier: Installation Art Workshop cu Velica Panduru

Odată cu a patra ediție, organizatorii ȘI festival oferă oportunitatea tinerilor creatori de a lucra, în cadrul unor ateliere creative, cu profesioniști din domeniul artistic. În 2024, se vor desfășura două astfel de ateliere coordonate de scenografa Velica Panduru și dramaturgul Peca Ștefan.

Sub îndrumarea Velicăi Panduru, Installation Art Workshop își propune să fie o experiență de lucru interdisciplinară, practică și creativă pentru tinerii artiști din domeniul artelor vizuale – graficieni, arhitecți, designeri, scenografi etc. Pe parcursul unei săptămâni, o echipă alcătuită din 5-10 participanți va crea o instalație de artă pornind de la tema ediției a patra – și tu. și eu. și împreună. – care va fi expusă ulterior în 2 Mai, în timpul festivalului.

 

și atelier:  The Play Sessions cu Peca Ștefan

Condus de dramaturgul Peca Ștefan, atelierul The Play Sessions își propune să ofere o experiență practică și ludică pentru participanți. Într-o suită de sesiuni creative, aceștia vor dezvolta împreună ideile lor de texte pentru scenă având mereu în vedere conexiunea personală și profundă cu materialul și posibilitățile dramaturgice cele mai ofertante indicate de aceasta. De-a lungul acestei explorări comune se vor revizita noțiunile fundamentale ale scrierii dramatice și se vor căuta uneltele de storytelling care să ajute autorii în procesul lor specific de lucru și de joacă imaginativă.

 

și teatru. și film. și mare.

5 spectacole și 10 scurtmetraje dintre cele înscrise la open call vor fi selectate și prezentate în secțiunea competițională de teatru și film a celei de-a patra ediții a ȘI festival. Spectacolele și scurtmetrajele eligibile pot fi producții studențești sau din mediul independent, care au avut premiera cel târziu în anul 2022. Un alt criteriu de selecție urmărește ca peste jumătate din membrii echipelor de creație să fie tineri artiști, studenți și absolvenți ai facultăților de teatru și film din ultimii patru ani. Juriul unic al ediției curente va fi format din trei artiști de teatru și film.

 

și tu. și eu. și împreună.

A patra ediție a ȘI festival va avea loc la 2 Mai, între 20 și 27 iulie 2024, cuprinzând peste 70 de evenimente culturale cu intrare liberă și având ca invitați peste 100 de artiști din România. Grupate în 5 secțiuni - teatru, film, expo, concert, forum, sub sloganul „și tu. și eu. și împreună.”, evenimentele din acest an explorează fenomenul alienării sociale și al singurătății. Se vor pune multe întrebări și se vor căuta și mai multe răspunsuri posibile, prin artă, cultură și dialog, la malul mării.

 

Mai multe detalii pe www.sifestival.ro, pe Facebook și Instagram.

 

ȘI festival

organizat de Asociația Culturală Șerban Ionescu

co-finanțatori: Ministerul Culturii, AFCN

cu sprijinul: Primăria Comunei Limanu

co-producător: Teatrul de Stat Constanța

parteneri culturali: Teatrul Excelsior, Teatrul Metropolis, Apollo111, Teatrul Bulandra

sponsor principal: Dedeman

sponsori de tradiție: NIRO group, Volvo România, Zamfirescu Racoți Vasile & Partners, ALOUETTE

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022