[OPEN CALL] Focus grup cu liceeni din București pentru spectacolul EMAUS | co-producție Asociația Tangent și Teatrul Excelsior 

ULTIMII - premiera la Teatrul Regina Maria din Oradea
04 aprilie 2024

Astăzi, 4 aprilie 2024, Asociația Tangent lansează un apel deschis pentru eleve și elevi de liceu din București. Ulterior înscrierilor online, peste 10 adolescenți vor lua parte la procesul de creație al spectacolului EMAUS, după romanul omonim de Alessandro Baricco. Termenul-limită al apelului este 3 mai 2024.

 

Informații și condiții de participare

Liceenii din București sunt invitați să participe la o activitate extrașcolară inedită. Asociația Tangent caută între 10 și 20 de elevi în clasele IX-XII, de la liceele din capitală, pentru a face parte dintr-un focus grup dedicat spectacolului EMAUS, care va avea premiera în această toamnă, la Teatrul Excelsior.

Participarea la focus grup va presupune implicarea activă a adolescenților, în perioada mai - septembrie 2024, în toate etapele de lucru ale spectacolului, precum și în campania de promovare. Aceștia vor descoperi rolul și responsabilitățile fiecărui membru din echipa unei producții teatrale, dar și ce resurse creative și tehnice implică realizarea unui spectacol, asistând la repetiții, crearea costumelor, montarea decorului și a luminilor.

„Întrucât personajele centrale ale romanului EMAUS, de Alessandro Baricco, trăiesc și relatează experiențe petrecute la vârste între 15 și 18 ani, am considerat că putem oferi o perspectivă autentică asupra adolescenței doar incluzând în echipă persoane care traversează această etapă a vieții la timpul prezent. Încercăm să-i înțelegem și să aflăm ce așteptări au de la un spectacol care nu doar că li se adresează, ci vorbește despre ei. Vom avea sesiuni de feedback în fiecare etapă de creație și îi vom încuraja să-și exprime opiniile și să ne ajute să spunem o poveste pentru generația lor. Cred cu tărie că va fi o întâlnire care ne va îmbogăți reciproc.” - Edda Coza, regizoare și Președinte Asociația Tangent

 

Până pe 3 mai 2024, persoanele eligibile se pot înscrie la open call prin completarea unui formular online disponibil aici.

 

Istoricul echipei și proiectului EMAUS

EMAUS este primul proiect de teatru al Asociației Tangent, co-finanțat de AFCN și realizat în parteneriat cu Teatrul Excelsior, Asociația Hearth, LiterNet și Teatrul Național „I.L. Caragiale”.

Echipa de creație este alcătuită din Edda Coza și Dan Coza (regie și dramaturgie), Clara Pop (scenografie), Mariana Gavriciuc (coregrafie), Adrian Piciorea (sound design), Daniel Buglea (lighting design), Karla Broșteanu (graphic design), Elena Coman (PR & Comunicare), Sofia Iorga (asistență de scenografie) și Delia Neculau (asistență de regie).

214 actori și actrițe, cu vârste cuprinse între 20 și 30 ani, s-au înscris la apelul lansat pe 21 februarie 2024, de Asociația Tangent, pentru formarea distribuției spectacolului EMAUS. Timp de 3 zile, în perioada 4 - 6 martie, echipa de creație s-a întâlnit cu peste 150 de candidați la audiția desfășurată la Sala Mică a Teatrului Național „I.L. Caragiale”.

După această primă etapă, 8 actori și 9 actrițe au fost selectați pentru participarea la atelierul de teatru organizat, între 18 și 20 martie, la Casa Kerim și coordonat de Edda Coza, Dan Coza și Mariana Gavriciuc. Ulterior atelierului, 5 dintre cei 17 tineri actori și actrițe au fost aleși pentru a face parte din distribuție. Aceștia sunt Ramona Niculae, Eduard Chimac, Vlad Crudu, Tony Macpela și Iustin Danalache.

Mai multe detalii despre proiect puteți afla pe paginile din social media ale Asociației Tangent (Facebook și Instagram).

Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022