Festivalul „Săptămâna Teatrului Tânăr”, ediția 8, revine la Buzău
(29 septembrie – 3 octombrie, Teatrul „George Ciprian”) 

Ideo Ideis Festivalul, ediția de majorat: Faci lumea să semene cu tine
22 septembrie 2021

Teatrul „George Ciprian”, cu sprijinul Consiliului Județean Buzău, organizează cea de-a VIII-a ediție a Festivalului SĂPTĂMÂNA TEATRULUI TÂNĂR. Evenimentul se va desfășura între 29 septembrie și 3 octombrie. 

Festivalul teatrului tânăr pune orașul în mișcare cu cinci zile de festival. Devenit deja un reper cultural al Buzăului, „Săptămâna Teatrului Tânăr” aduce în atenție publicului noua generație de artiști, fie că vorbim despre actori, regizori sau scenografi. Prin selecția propusă la cea de-a VIII-a ediție, evenimentul pune sub lumina reflectorului creatori tineri și talentați.  

Programul acestei ediții include spectacole care se adresează tuturor categoriilor de vârstă și reunește producții ale instituțiilor de spectacol din întreaga țară: Teatrul de Comedie București, Teatrul „Regina Maria” Oradea – Trupa „Iosif Vulcan”, Teatrul „Anton Pann” Râmnicu Vâlcea, Teatrul „Toma Caragiu Ploiești”, o co-producție Platforma Culturală Frilensăr & Teatrul de Animație „Țăndărică” București și două spectacole independente, produse de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă. După o perioadă în care numărul evenimentelor artistice a fost extrem de redus, „Săptămâna Teatrului Tânăr” reprezintă o invitație într-o călătorie culturală, o reîndrăgostire de teatru, un prilej de descoperire a tinerilor artiști, dar și de a aduce împreună mai multe generații de actori.  

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 29 septembrie, de la ora 19:00, la Teatrul „George Ciprian”, cu spectacolul „Forma lucrurilor” de Neil LaBute, regia Silviu Debu, producție a Teatrului de Comedie, București. „Forma lucrurilor” dezbate problema contrastului dintre aparență și esență, punând accent pe nevoia omului de a se încadra în anumite standarde acceptate de societate pentru a fi în trend.  

Cele cinci zile de festival vor include piese din repertoriul clasic și contemporan, montate în viziuni regizorale proaspete și inovatoare. Publicul se va reîntâlni cu autori ca Tudor Mușatescu sau Carlo Goldoni, dar și cu texte scrise de dramaturgi autohtoni, unii dintre ei fiind și realizatorii spectacolelor. 

Selecția titlurilor dedicate publicului larg este completată de două spectacole care se adresează prichindeilor. „SOS Dispar poveștile” și „Carina pe drumul spre casă” sunt două producții realizate de Asociația Culturală pentru Educație prin Artă. Acestea sunt programate sâmbătă, 2 octombrie, și duminică, 3 octombrie, de la ora 11:00, la sala Consiliului Județean Buzău. Intrarea este liberă în limita locurilor dispobile. 

 

Ca un preambul al festivalului „Săptămâna Teatrului Tânăr”, o echipă numeroasă de peste 30 de voluntari, liceeni de la diverse colegii buzoiene, coordonați de actrița Mihaela Mardare, pregătește un flash mob pe care îl veți putea urmări pe străzile orașului.   

 

Program „Săptămâna Teatrului Tânăr”, ediția a VIII-a: 

Miercuri, 29 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian” 

FORMA LUCRURILOR de Neil LaBute, regia Silviu Debu (Teatrul de Comedie, București)  

 

Joi, 30 septembrie, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian” 

JURJAC, textul și regia Daniel Chirilă (Platforma Culturală Frilensăr & Teatrul de Animație „Țăndărică”, București) 

 

Vineri, 1 octombrie, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian” 

GENUL ACUZATIV, textul și regia Mimi Brănescu (Teatrul „Regina Maria”, Oradea – Trupa „Iosif Vulcan”)  

 

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian” 

EMISIE: TITANIC VALS \\ ÎN DIRECT LA MICROFON // după Tudor Mușatescu, regia Matei Lucaci-Grunberg (Teatrul „Anton Pann”, Râmnicu Vâlcea) 

 

Duminică, 3 octombrie, ora 19.00, sala Teatrului „George Ciprian” 

GÂLCEVILE DIN CHIOGGIA, adaptare de Vlad Trifaș după Carlo Goldoni, regia Vlad Trifaș (Teatrul „Toma Caragiu”, Ploiești) 

 

 

SPECTACOLE PENTRU COPII 

Sâmbătă, 2 octombrie, ora 11.00, sala Consiliului Județean Buzău  

S.O.S. DISPAR POVEȘTILE, un spectacol de Oana Răsuceanu (Asociația Culturală pentru Educație prin Artă) 

 

Duminică, 3 octombrie, ora 11.00, Sala Consiliului Județean Buzău  

CARINA PE DRUMUL SPRE CASĂ, un spectacol de Oana Răsuceanu (Asociația Culturală pentru Educație prin Artă)  

 

 

Biletele pot fi achiziționate online pe pagina teatrului sau de la agenția de bilete a Teatrului „George Ciprian”.  

Programul integral poate fi consultat pe www.teatrulgeorgeciprian.ro și pe paginile de Facebook ale evenimentului: event Facebook.  

Parteneri media:  Ziarul Metropolis, Opinia Buzăului, LiterNet.ro, TV Sud Est, Scurtpe2, Radio Boom, Campus FM, Campus TV, News S, Expresul Buzoian, Buzoienii.ro, Reporter Buzoian, Buzău Media, Sănătatea Buzoiană, Șansa News, Focus FM, Știri de Buzău, Observatorul Buzoian, News Buzău, Gazeta Buzoiană, Jurnalul de Buzău, Agerpres, Magic FM, Radio România, Bookhub, Modernism, Curatorialist, iQool, Buzău – ghid local 

 

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022