Mă văd. Mă descriu. Mă aflu – Spectacol lectură cu Ioana Flora, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu

Festivalul tinerilor artiști a ajuns la cea de-a X-a ediție. 14-21 octombrie 2023. Teatrul „George Ciprian” Buzău
08 noiembrie 2022

Actrițele Ioana Flora, Adina Andrei Lucaciu și Irina Velcescu se reunesc pe scena teatrului Unteatru în cadrul unui spectacol lectură bazat pe texte scrise de adolescenți din trei licee bucureștene.

 

Atelierele de autocunoaștere prin scris Mă văd. Mă descriu. Mă aflu. au fost organizate în perioada septembrie – octombrie 2022 și au fost dedicate liceenilor din Colegiul Național “Grigore Moisil”, Liceul Teoretic Bilingv “Miguel de Cervantes”și Colegiul Tehnic “Carol I”. Pe parcursul a trei săptămâni, participanți (14-18 ani) din fiecare dintre cele trei licee, au deprins noțiuni teoretice și practice de scriere creativă, scriere dramatică și scenaristică, asistați de trainerii Oana Răsuceanu (scenarist și regizor de teatru, trainer al atelierelor de scriere creativă), Mihaela Michailov (dramaturg, trainer al atelierelor de scriere dramatică) și Ana Agopian (scenarist și regizor de film, trainer al atelierelor de scenaristică).

 

Reprezentația va avea loc în data de 15 noiembrie la ora 19,00 și va fi găzduită de Unteatru. Intrarea este liberă.

 

Este pentru a patra oară când, în urma acestor ateliere de autocunoaștere prin scris pe care le-am demarat în urmă cu doi ani, dăm ocazia unor foarte tineri autori să își audă textele citite public de trei actrițe, pe scena unui teatru. Sinceritatea cu care sunt scrise și caracterul foarte personal al textelor lor transformă întregul eveniment în ceva foarte special. Se râde și se plânge în egală măsură și e foarte emoționant pentru toată lumea” declară Oana Răsuceanu, președinte al Asociației Culturale Control N și trainer al atelierelor de scriere creativă din cadrul proiectului.

 

Mă văd. Mă Descriu. Mă aflu. este un proiect organizat de Asociația Culturală Control N, co-finanțat de Administraţia Fondului Cultural Naţional*(AFCN) și de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București afectiv 2022”.**

 

* Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

**Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

 

Asociația Culturală Control N a fost fondată în 2009 de Oana Răsuceanu (scenarist), Ana Agopian (scenarist) și Iulia Rugină (regizor de film) cu scopul de a înlesni accesul la educație cinematografică în România, de a crea punți între artiștii locali și internaționali, de a sprijini debutul artistic și manifestările creative în zona artelor performative.

 

De-a lungul celor 12 ani de activitate, Asociația Culturală Control N a derulat proiecte în zona filmului, teatrului, dansului, fotografiei și scrierii creative, dezvoltând parteneriate internaționale cu Italia, Franța, Belgia și Polonia.

 

În ultimii 5 ani activitatea Control N s-a extins în zona artelor performative, asociația având în portofoliu 3 producții de teatru-dans originale (Telefonul din colțul străziiDorian – inclus în selecția oficială a Festivalului Național de Teatru 2017, Dance Yourself), o producție de teatru multimedia – Neverland, o expoziție multimedia dedicată discotecilor comuniste (Disco BTT) – proiect recompensat cu Premiul AFCN 2018 pentru activarea patrimoniului cultural imaterial din România și o expoziție de fotografie – Acsinte.100, transformată ulterior într-un nou program educațional în mediul online.

 

Asociația Culturală Control N a inițiat și a implementat numeroase ateliere și training-uri dedicate tinerilor (copii și adolescenți deopotrivă), educația prin film sau teatru fiind unul dintre domeniile de interes ale celor trei membri fondatori.

 

Experiența de peste 15 de ani în management cultural a celor trei membri fondatori s-a împletit cu o carieră în cinematografie, echipa de scenariști – regizor având în portofoliu 3 filme de lung metraj (Love Building, Alt Love Building, Breaking News) și 12 scurt metraje, proiectate, în total, în peste 70 de evenimente culturale din 30 de țări.

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022