OPEN CALL - BACĂU FEST MONODRAME & Concurs de dramaturgie 2024

26 ianuarie 2024

Teatrul Municipal „Bacovia” lansează apelul de înscrieri pentru ediția a - XXX - a (2024) a evenimentului BACĂU FEST MONODRAME, ce se va desfășura în perioada 9 - 13 mai 2024.

 

BACĂU FEST MONODRAME, eveniment cultural organizat de Teatrul Municipal „Bacovia”, este o platformă dedicată artelor spectacolului, care încurajează consumul și schimbul cultural, facilitând totodată întâlnirea dintre artiști și comunitatea locală. Festivalul devine astfel un centru al comunității, ce oferă oportunitatea de consolidare si aprofundare a acestor legaturi

    

BFM 2024 își păstrează structura consacrată care include două secțiuni competiționale și o secțiune dedicată recitalurilor extraordinare.

 

Singurul festival de teatru din țară axat pe recitalul actoricesc va cuprinde, și în această ediție, pe lângă concursul rezervat unui singur actor, oferta unor recitaluri extraordinare, de referință pentru scenele românești.

 

Prestațiile din concurs vor fi evaluate de un juriu format din profesioniști ai artelor spectacolului, care vor desemna câștigătorul TROFEULUI BACĂU FEST MONODRAME, un prestigios premiu în valoare de 3.000 de euro.

 

Juriul va urmări abilitatea concurenților de a utiliza și combina diverse mijloace și forme de expresie artistică, precum textul, mișcarea scenică, teatrul-dans, animația, multimedia, etc.

 

Regulament de participare:

 

  • durata producțiilor înscrise trebuie să fie de minimum 40 minute si de maximum 80 minute;
  • aplicațiile trebuie să conțină: un link (YouTube unlisted, Vimeo sau link către un cloud) cu înregistrarea online integrală a producției propuse, 5 fotografii digitale cu imagini din spectacol și CV-ul artistului concurent;
  • data limită de trimitere a propunerilor este 25 martie 2024;
  • organizatorii asigură cazarea, precum și decontarea contravalorii  transportului pe teritoriul României, conform legislaţiei în vigoare, pentru o echipă de maximum 6 persoane (Nu se plătesc închirieri transport.);
  • organizatorii nu își asumă posibilele probleme legate de obținerea drepturilor de autor ale spectacolelor selectate;
  • înscrierile se fac exclusiv online, completând acest formular: https://forms.gle/k6hFLUmiwp1veqC69
  • adresa de e-mail de contact: artistictmb@gmail.com

 

După procesul de selecție, vor fi solicitate și alte documente necesare participării la festival. Rezultatul selecției va fi anunțat ulterior pe canalele de comunicare ale instituției.

Bacău Fest Monodrame este o marcă înregistrată a Teatrului Municipal „Bacovia”.

 

OPEN CALL - BACĂU FEST MONODRAME & Concurs de dramaturgie 2024

 

 

 

CONCURSUL DE DRAMATURGIE – MONODRAMĂ – EDIŢIA A – XI - A

 

Teatrul Municipal „Bacovia” lanseaza sesiunea de înscriere la cea de-a XI-a ediţie a Concursului de Dramaturgie – Monodramă „Valentin Nicolau”, secţiune competiţională în cadrul BACĂU FEST MONODRAME 2024.

Concursul de Dramaturgie – Monodramă este deschis tuturor dramaturgilor, textul putând fi piesă de teatru originală, scenariu pentru teatru dans, dramatizare, etc., care să presupună, însă, prezenţa în spaţiul de joc a unui singur actor / actrițe și să fie scris în limba română.

 

Regulament de participare:

 

  • nu sunt admise texte care au fost deja reprezentate ori premiate la alte concursuri de dramaturgie sau publicate;
  • data limită de trimitere a înscrierilor este: 25 martie 2024;
  • pentru a fi înscrise în concurs, lucrările pot fi trimise în două variante:

online, pe adresa artistictmb@gmail.com - în mail trebuie precizate datele de contact ale participanților (nume, număr de telefon, adresă de mail) pentru identificarea acestora după procesul de jurizare.

SAU

fizic, la adresa: Concursul de Dramaturgie – Monodramă, Teatrul Municipal „Bacovia“, Str. Iernii, nr. 7, BACĂU, Cod poştal 600050, judeţul Bacău. Lucrările trimise prin poștă sau curier trebuie să fie în trei exemplare, nu vor fi semnate, iar pe plic nu se va menţiona numele şi adresa expeditorului. În plicul ce conţine lucrarea va fi introdus un alt plic închis care va include numele, adresa autorului şi un motto care se va regăsi pe prima pagină a lucrării şi va servi drept element de recunoaştere. Acest plic se va deschide după desemnarea câştigătorului.

 

 

Textele propuse vor fi citite şi apreciate de către un juriu alcătuit din personalităţi ale lumii teatrale româneşti. Juriul nu are obligaţia motivării scrise a deciziilor.

 

Premiul pentru Concursul de Dramaturgie - Monodramă „Valentin Nicolau” este în valoare de 1.500 de euro.

 

Așteptăm cu entuziasm înscrierile voastre!

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022