OPEN CALL Trupe de teatru adolescenți - “REACTIV - ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”, Ediția x3

În luna martie, Centrul educațional de arte performative CEVA împlinește 6 ani
04 mai 2023

“Și o plantă are nevoie de încredere ca să iasă din pământ.”

 

CEVA Centru Târgu Neamț anunță deschiderea înscrierilor pentru festivalul “REACTIV - ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”, Ediția x3, ce va avea loc în perioada 19-25 iunie 2023, în Târgu Neamț. Înscrierile sunt deschise către adolescenți cu vârste cuprinse între 14-19 ani, pasionați de arte performative, membri ai unor trupe de teatru de adolescenți. Data limită - 15 mai 2023, ora 20.00.

 

În perioada 19-25 iunie 2023, CEVA Centru Târgu Neamț organizează cea de a III-a ediție a festivalului “REACTIV - ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți”. Lansat în anul 2021, REACTIV este un manifest pentru un viitor colectiv, în care arta poate genera schimbări la nivelul indivizilor și al comunităților, ce folosește resursele orașului Târgu Neamț în construcții efemere, experimentale și voit transformative pentru publicul local și adolescenții curioși de artele spectacolului din toată țara. Evenimentul este destinat tuturor adolescenților pasionați de teatru și arte performative, cu vârste cuprinse între 14-19 ani, membri ai unor trupe de teatru de adolescenți.

 

Înscrierea se realizează prin completarea acestui formular. De asemenea, adolescenți sunt așteptați să trimită filmarea unui spectacol (minim 15 min.) realizat de trupa din care fac parte și un scurt video care să conțină răspunsurile aplicanților la întrebarea: TU DE UNDE ÎȚI IEI ÎNCREDEREA?. Nu presupune o condiție prezentarea spectacolului în cadrul REACTIV, în cazul în care trupa include membri adolescenți ce nu se pot deplasa în perioada 19-25 iunie 2023, în Tg. Neamț, din cauza examenelor finale. 

 

Tema ediției din acest an este “ÎNAINTE CU ÎNCREDERE!”.

“Într-o lume care ne cere tot felul de certitudini, dar nu oferă nicio garanție, găsim putere în îndoială: oare există şi alte căi? Schimbăm puțin paradigma în care funcționăm și dioptriile cu care privim lumea. Ne strângem împreună și tratăm îndoiala cu încredere, imaginându-ne scenarii alternative pentru ce-a fost, pentru ce e și mai ales pentru ce va fi. Cu încredere că e ok să greșim, cu încredere că vom fi ascultați și acceptați, cu încredere că nu e nevoie de mult, ci de noi și încredere.”

 semnat CEVA Centru.

 

DESPRE CEVA

CEVA Centru este un spațiu de creație și gândire critică destinat adolescentelor și adolescenților din Târgu Neamț (și împrejurimi) care-și propune (încă din 2018) să reactiveze din punct de vedere cultural comunitatea în care activează și să ofere, în același timp, perspective profesionale adolescenților din zonele defavorizate din punct de vedere cultural(și nu numai).

 

“REACTIV - ceva laborator de experiențe performative pentru adolescenți” face parte din programul cultural ”CEVA peren. Intervenție culturală în mic urban”, co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN). Programul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul programului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.

 

Link formular înscriere:

Ne puteți urmări activitatea pe:

Atmosfera REACTIV:

 

Organizator:  Platforma culturală Frilensăr

Implementat de: Centrul educațional de arte performative CEVA

Parteneri media: Radio România Cultural, LiterNet.ro, Ziar Tg Neamț, Radio M Plus FM.

Parteneri: Primăria Tg Neamț, Casa Culturii “Ion Creangă” Tg Neamț.

CEVA Centru Târgu Neamț

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022