Peste 10.000 de participanți la cel mai mare festival stradal din Buzău – Antante Buzău 2023

Ideo Ideis Festivalul, ediția de majorat: Faci lumea să semene cu tine
30 mai 2023

Peste 10.000 de participanți au fost prezenți la cea de-a treia ediție a Festivalului Antante Buzău 2023, care a avut loc între 27 și 28 mai, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu. Familiile buzoiene au luat cu asalt bulevardul, participând la parada artiștilor, momente de magie și concerte. Cel mai așteptat eveniment a fost concertul susținut de Iuliana Beregoi, alături de care au cântat peste 3.500 de tineri.

 

În așteptarea zilei de 1 Iunie, familiile din Buzău au fost invitate să se întâlnească pe cel mai verde bulevard din oraș, unde le-au așteptat zeci de activități dedicate copiilor. Cei mici au urmărit spectacolele pregătite de organizatori și s-au jucat împreună cu voluntarii Antante.

Copiii fascinați de teatru au urmărit spectacolul „Apolodor”, prezentat de MiniRicii, iar pentru cei mai mari, trupa Impro.Exe a susținut un show de improvizație care a făcut publicul să râdă în hohote timp de minute în șir.

Pentru cei pasionați de trucuri magice, invitații speciali MagiTOT și Teo MagiCOOL au pregătit momente uimitoare, care i-au amuzat, dar și lăsat cu gura căscată pe toți prezenți.

Două prezențe spectaculoase la această ediție Antante au fost toboșarii de la Barbarossa Samba Group, care au adus ritmul și energia pe bulevard, și The Great Walynski, un artist internațional reputat, cu o carieră impresionantă. Mauro Wolynski a venit pentru prima oară în România și a cucerit publicul buzoian cu momentele sale unice. Acrobații de la ONTIMO au continuat seria de evenimente cu diferite showuri, printre care un joc de lumini prezentat la lăsarea serii. Ștefan Florescu a fost cel care le-a arătat copiilor că mingea de fotbal poate fi un instrument util pentru acrobați.

Printre tinerele vedete ale Antante Buzău 2023 s-au numărat și artiștii buzoieni de la corul Happy Kids și Mike’s School of Dance. Ei au venit însoțiți de familii, dar și de prieteni și i-au invitat pe cei prezenți să cânte și să danseze alături de ei.

Cel mai așteptat eveniment a fost concertul Iulianei Beregoi, care a fost întâmpinată de mii de fani. Cântecele ei au răsunat în întreg orașul, iar distracția a ținut până spre lăsarea serii.

Din echipa Antante Buzău 2023 au făcut parte peste 70 de voluntari, provenind de la diverse școli și licee buzoiene, care s-au implicat activ prin distribuirea afișelor, pliantelor și prin susținerea unor jocuri dedicate copiilor cu vârste mai mici.

Antante Buzău 2023 este un festival incluziv și gratuit, la care au avut acces toți copiii, de orice vârstă. Evenimentul își propune să accesibilizeze arta stradală unui public cât mai larg și să creeze un context de întâlnire pentru cei mici, dar și pentru adulți.

Festival organizat de Primăria Municipiului Buzău, prin Centrul Cultural și Educațional “Alexandru Marghiloman”.

Mai multe informații pe pagina de Facebook și pe Instagram.

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022