Teatrul Masca organizează a treia întâlnire din seria de dialoguri pe bune: LA LIBER cu Alex Tocilescu

Arta e la mare cautare - Festivalul de Teatru si Film „Serban Ionescu”, editia a treia
19 decembrie 2023

Joi, 21 decembrie, de la ora 19.00, va avea loc la sediul Teatrului Masca (Bd. Uverturii, nr. 14) a treia întâlnire din seria dezbaterilor performative moderate de Alex Tocilescu. Tema ediției este ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”.

 

În cadrul Stagiunii 2023-2024 „Să vorbim pe bune despre noi”, Teatrul MASCA își invită publicul să participe – alături de personalități cheie ale mediului cultural, social și politic al Capitalei – la dezbateri performative, sincere și pe bune, despre teme importante și provocatoare. Primul sezon „La liber” îl are ca moderator și curator pe Alex Tocilescu, scriitor și publicitar de notorietate, om al orașului și vocea Teatrului Masca pentru această stagiune.

 

Ideea acestor discuții nu e să găsim adevărul și la final să fim cu toții mai luminați, ci dimpotrivă, să vorbim despre lucrurile care ne bântuie și, poate, să plecăm de-aici cu niște neclarități noi în cap, afirmă Tocilescu.

 

Primele două întâlniri „La liber” au avut ca teme ,,În orașul ăsta nimănui nu-i pasă de oameni”– o discuție despre cum politica pune pe primul loc infrastructura, nu oamenii – și „Cu atâta corectitudine politică nu mai poți să faci nicio artă” – un dialog despre obligațiile și drepturile creatorului contemporan, în relație cu normele corectitudinii politice.

 

Pe 21 decembrie, Teatrul Masca organizează de la ora 19.00 a treia întâlnire, cu titlul ,,Suntem cel mai mișto popor nașpa”. De la Cioran la Salam, poporul român pare un acrobat desăvârșit care poate să mascheze cu ușurință orice neajuns, în călătoria sa de la o extremă la alta. Iubim generațiile de aur și suntem degrabă adulatori ai oricărui mesia populist și contemporan. A fi român înseamnă să ai un contract part-time cu perfecțiunea. Sau cu derizoriul. Despre toate acestea vor discuta invitații acestei ediții: Constantin Bojog (COSTEL Stand-up comedy) și Bogdan Theodor Olteanu.

 

Participarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile. Rezervarea locului se poate face prin:

- email la office@masca.ro;

- completarea formularului de pe www.masca.ro (pagina evenimentului);

- direct la casa de bilete a Teatrului Masca.

Rezervarea devine validă după primirea unei confirmări.

 

Următoarea întâlnire programată în cadrul proiectului va avea loc pe 25 ianuarie. Tema supusă dezbaterii și lista de invitați pentru fiecare ediție vor fi anunțate ulterior.

 

 

Stagiunea 2023-2024 „Să vorbim pe bune despre noi” include premiere premierele Teatrului Masca, spectacole invitate, ateliere de dezvoltare personală prin artă pentru toate categoriile de vârstă, sesiuni de dezbateri performative și un proiect multimedia autoreflexiv. ‚„La liber” face parte din programul de repoziționare a Teatrului Masca ca pol de creație alternativ și teatru de cartier, cu, despre și pentru oameni.

 

Teatrul Masca este un punct de reper în lumea culturală a Bucureștiului și a României, cunoscut pentru abordarea sa neconvențională. Cu o istorie de peste treizeci de ani, Teatrul Masca continuă să aducă teatrul mai aproape de comunitate, întotdeauna în căutare activă de modalități de a se reinventa și a crea conexiuni autentice cu publicul său și orașul de care aparține.

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022