Diana Parpalea - teatrolog, jurnalist
02 octombrie 2020

Proiectul „Întâlniri teatrale/ NottDependent”, inițiat de Teatrul Nottara pentru a veni în sprijinul teatrelor independente în această perioadă dificilă, găzduiește pe 11 octombrie spectacolul Teatrului Apropo, LO-LI-TA. A LO-VE Story, o dramatizare după romanul Lolita a lui Vladimir Nabokov, în regia Monicăi Pop.

Teatrul Nottara își propune astfel să fie alături de teatrele independente, găzduindu-le spectacolele și oferindu-le un loc unde să se simtă acasă, pentru a rămâne astfel împreună aproape de public.

Teatrul Apropo reprezintă o formulă de teatru independent, un promotor de creație pentru tinerii artiști, care își propune să ofere dreptul de a experimenta în sens creator și de a inova prin formă și conținut. Totodată, are în vedere promovarea teatrului contemporan.

Spectacolul LO-LI-TA. A LO-VE Story, dramatizat și regizat de Monica Pop, va fi prezentat la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara pe 11 octombrie, începând cu ora 19:00. Din distribuție fac parte Gelu Nițu, Beatrice Rubică, Marcela Motoc și Ștefan Velniciuc, scenografia este semnată de Diana Miroșu, iar muzica, de Alexandru Suciu.

În LO-LI-TA. A LO-VE Story vina se amestecă cu dorința, iar iubirea, cu crima. Un joc de oglinzi în care Dolores, școlărița Lo, Lola, Lolita, Lolita cea perfectă îi e iubită, amantă, elevă și fiică lui Humbert Humbert, îndrăgostitul lipsit de apărare în fața copilei-demon care se joacă de-a femeia. Dar Lolita nu poate rămâne doar a lui... O umbră le pândește atent fiecare mișcare. Cine e vinovat și cine e inocent? Cine pe cine a sedus, cine pe cine a mințit?

Biletele se pot achiziționa de pe www.nottara.ro, de la Agenția de bilete a Teatrului Nottara, precum și de pe www.blt.ro.

Spectacol nerecomandat persoanelor sub 16 ani.

Inițiativa ÎNTÂLNIRI TEATRALE/ NottDependent reprezintă o premieră în peisajul cultural bucureştean/național, fiindcă reuneşte, pentru întâia dată, într-un cadru organizat și pe o perioadă (mai) lungă, forţe creatoare ce s-au afirmat în ultimii 30 de ani în mediul independent. Proiectul se va derula din septembrie până la sfârșitul lui decembrie 2020, cu posibilitatea prelungirii pe toată perioada pandemiei. În acest timp, vom invita să joace, pe cele două scene ale teatrului nostru, șase companii independente: Teatrul de Artă, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell’Anima, Teatrul Coquette, Doctors Studio, Four Atitude Explorer SRL.

Mai multe detalii aici.

Teatrul Apropo continuă proiectul „Întâlniri teatrale/ NottDependent” cu spectacolul LO-LI-TA. A LO-VE Story 

 
Teatrolog, critic de teatru și specialist în marketing, cu o experiență de peste 6 ani în organizarea de evenimente, dezvoltarea campaniilor de promovare pentru festivaluri de teatru și de film, crearea de conținut personalizat.

KroniKool.ro - all rights reserved | 2022